- »

Monday, April 26, 2010

KESAN TOKSIN PADA BADAN

Sesungguhnya kesan toksin pada badan amat mebahayakan dan banyak memberi kesan buruk..Detailnya adalah seperti dibawah..

KESAN KEMUDARATAN TOKSIN KEPADA TUBUH?
Hakikatnya, pengambilan makanan terlalu berasid seperti daging, makanan diperhalus seperti nasi, roti, gula, manisan, makanan goreng berminyak, protein dan lain-lain adalah faktor yang menyumbang kepada masalah kesihatan. Di samping itu, makanan yang mengandungi bahan kimia seperti pengawet, pewarna dan perasa tiruan, antibiotik, racun perosak dan lain-lain.

Jika badan terlalu berasid serta berlaku proses penapaian dalam usus akan meningkatkan kandungan toksin di dalam badan kita. Toksin tersebut akan diserap dan melekat dalam darah yang menyebabkan terjadinya pelbagai masalah kesihatan atau penyakit. Antara penyakit yang diakibatkan oleh tindakbalas toksin dalam darah, ialah:

PENYAKIT JANTUNG / TEKANAN DARAH TINGGI
Photobucket

Toksin yang melekat di dalam darah akan menjejaskan kelancaran perjalanan darah. Ia menyebabkan jantung, bekerja lebih kuat untuk melancarkan perjalanan darah yang melalui saluran yang tersumbat. Ia akan mengakibatkan pembesarana jantung, sementara tekanan ke atas saluran tersumbat akan mengakibatkan tekanan darah tinggi. Di samping itu, buah pinggang dan sistem endoktrin dalam usaha membersihkan toksin akan merembes pelbagai jenis kimia yang menyebabkan terjadinya tekanan darah tinggi.

PENYAKIT KULIT
Penyakit kulit terjadi apabila toksin dalam darah cuba keluar melalui kulit. Pengumpulan toksin di dalam kulit akan mengakibatkan penyakit seperti jerawat, furunkel dan lain-lain.

DEMAM

Photobucket

Demam adalah proses semulajadi badan untuk membersihkan diri sendiri. Apabila sel darah putih menentang toksin di dalam badan, kadar metabolisme semakin cepat, mengakibatkan tubuh mendapat demam.

TUMOR
Tumor juga berpunca daripada bahan buangan bertoksin yang berkumpul di pelbagai tisu badan.Oleh itu, langkah awal untuk mengelakkan penyakit ialah dengan membuang toksin dan tidak semata-mata mengawal sebarang penyakit dengan ubat sahaja.

JIKA ANDA SEORANG PEROKOK???

Photobucket

Sayangilah nyawa anda, mungkin kempen ”TAK NAK’ tidak mampu mengubah tabiat merokok anda. Jangan khuatir kerana kami tidak mahu memaksa anda untuk tidak merokok, namun kami tahu bahawa anda YAKIN dalam tubuh anda terdapat banyak toksin terkumpul hasil dari tabiat merokok anda. Kami juga YAKIN anda tahu bahawa toksin daripada tabiat merokok ini akan memudaratkan kesihatan anda.

PERFECT SLIM PATCH mampu membantu anda membersihkan toksin dalam tubuh anda. Mudah sahaja, dengan penggunaan slim patch secara berterusan, toksin yang terkumpul di dalam badan anda dapat dikurangkan. Ia umpama mengosongkan ’tong sampah’ anda setiap hari.

Dapatkan hari ini untuk kesihatan anda.

CARA MENGGUNAKANNYA:

1. bersihkan tapak kaki terlebih dahulu.
2. buka plaster yang terbahagi kepada 2 bahagian. Buka bahagian yang besar.
3. letakkan patch yang mengandungi herba ke atas plaster, pastikan bahagian yang bercetak dilekatkan ke bahagian plaster yang dibuka. Patch hendaklah digoncang terlebih dahulu agar kedudukan serbuk herba lebih sekata. Tampal ditapak kaki anda.
4. selepas penggunaan selama 6 – 8 jam, buka plaster tersebut dan anda akan dapati ia bertukar berwarna hitam gelap (bergantung kepada situasi toksin dalam badan). Penggunaan yang berterusan akan menghasilkan kesan yang lebih baik dan anda akan dapati warna patch yang digunakan akan beransur-ansur pudar (menunjukkan toksin yang berkurangan dalam badan).
5. patch yang telah digunakan hendaklah dibungkus dan dibaung dengan betul. Jauhkan dari kanak-kanak kerana ia bertoksin.

BAGAIMANA IA BERFUNGSI??
1. toksin yang tidak dapat dikeluarkan secara semulajadi akan kekal di dalam badan anda.
2. dengan menampal Perfect Slim Patch ditapak kaki, ia akan membantu menyerap toksin yang berada di dalam badan sedikit demi sedikit.
3. penggunaannya secara berterusan akan memberikan kesan yang lebih baik untuk kesihatan badan anda.

KENAPA TUNGGU LAGI, BUANGKAN TOKSIN DALAM BADAN ANDA SEKARANG...................!!!!!!!!!!!!


0 comments:

Post a Comment